Близо 20 часа продължиха полицейските действия по освобождаването на тригодишно

...
Близо 20 часа продължиха полицейските действия по освобождаването на тригодишно
Коментари Харесай

Заложническа драма в Бургас


Близо 20 часа продължиха полицейските дейности по освобождението на тригодишно момченце и неговата 75-годишна баба, държани принудително от през вчерашния ден в фамилния апартамент в к-с „ Славейков” от 36-годишния М.Ж. от Бургас - татко на детето и наследник на старата жена, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Момченцето и баба му са в положително здравословно и психическо положение, чиновниците от Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи ще им окажат спомагателна поддръжка. Около 18.45 часа през вчерашния ден в ОДМВР – Бургас бе получено известие за зародил фамилен скандал в апартамент в жилищния компрекс, като посетилите адреса полицейски чиновници от Второ Районно ръководство – Бургас съумели да изведат от жилището 31-годишната П.С. от Бургас. Жената, която живеела с 36-годишния М.Ж били застрашени от него, че в случай че се опитат да изведат детето, ще го нарани. М.Ж. даже показал желанието си, като опрял на врата му кухненски нож. След опасността бургазлията съумял да заключи входната врата, барикадирал я с мебели и я заковал с подръчни средства, като останал в жилището на четвъртия етаж с детето и 75-годишната си майка.

Своевременно бил образуван екип от чиновници на ОДМВР – Бургас, Института по логика на психиката - Министерство на вътрешните работи, криминалисти, профилирани полицейски сили и пожарникари от Районната работа, управителен от шефа старши комисар Калоян Калоянов. Предприето е външно наблюдаване и диалози със съседи на мъжа за уточняване на елементи по случая. Психолозите осъществили контакт с М.Ж. за безинцидентно освобождение на околните му, само че срещнали безапелационен отвод и изказване на бургазлията, че разполага с огнестрелно оръжие и взривни субстанции, които ще детонира при възможен опит за навлизане в жилището.

Около 14.30 часа през днешния ден, след преценка и разбор на обстановката, екип от „ Специализираните полицейски сили” при ОДМВР влезнал в жилището през терасата, като извел невредими 3-годишното дете и баба му. М.Ж. е арестуван за период от 24 часа и отведен във Второ Районно ръководство – Бургас. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР