Близо 20 000 лева за благотворителност през цялата 2019 г.

...
Близо 20 000 лева за благотворителност през цялата 2019 г.
Коментари Харесай

Близо 20 000 лв. за благотворителност събра Общински младежки съвет - Асеновград

Близо 20 000 лв. за щедрост през цялата 2019 година са събрали младежите от Общинския юношески съвет в Асеновград. За съпоставяне, през миналата година сумата е в размер на към 1 600 лв.. Средствата през 2019 година са събрани от 13 извършени начинания в поддръжка на нуждаещи се асеновградчани. Сред тях са: Николай Иванов, измъчен от рак на дебелото черво, прочут като Ники от " Горни Воден " ; Лизавета Иванова, на която се организира терапия за битка със болестта " Множествена склероза " ; Ева Чолакова, заболяла от " Сарком на Юинг " и доста други.
Част от самодейностите на младежите бяха ориентирани и към подрастващото потомство, а задачата им бе просветителна и мотивираща. Мероприятията, които организираха в тази тенденция, бяха в областите история, просвета, изкуство, музика, спорт и други. Интересен бе патриотичният урок, който се състоя в Деня на националните будители - 1-ви ноември. Проведени бяха и два благотворителни футболни шампионата, базари, концерти.
Сега младежите си слагат нова цел - да надминат постигнатото досега и през 2020 година събраните в помощ на нуждаещи се асеновградчани средства да бъдат в доста по-голям размер. Началото за тази година ще бъде сложено с благотворителна идея, която ще се състои на празника Свети Валентин в Асеновград, само че каква тъкмо ще бъде тя, към този момент остава в загадка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР