Близо 2 млн. лв. ще бъдат инвестирани в археологически проучвания по изграждащото

...
Близо 2 млн. лв. ще бъдат инвестирани в
археологически проучвания по
изграждащото
Коментари Харесай

АПИ ще инвестира близо 2 млн. лв. в археологически проучвания по изграждащото се трасе на АМ „Хемус“

Близо 2 млн. лева ще бъдат вложени в археологически изследвания по изграждащото се трасе на Автомагистрала „ Хемус “. Агенция „ Пътна инфраструктура “ обяви по рамковото съглашение сред АПИ и НАИМ-БАН две предложения по Закон за обществените поръчки за извършване на археологически изследвания. При изпълнението на огромни пътни обекти АПИ е възложител както на дейностите по изграждане на правите, по този начин и на археологическите изследвания.

По трасето на Автомагистрала „ Хемус “ от пътен възел „ Боаза “ до пътен възел „ Каленик “ ще бъдат проучени 11 археологически обекта на територията на област Ловеч. Предполага се, че преобладаващата част от тях са могили, както и многослойни селища от разнообразни исторически столетия. Ще бъдат осъществени и наблюдения на участък 1- от пътен възел „ Боаза “ до пресичането с път ІІІ-307 Луковит - Угърчин, включително пътен възел „ Дерманци “ (от км 87+800 до км 103+060), и сектор 2 - от края на пътен възел „ Дерманци “ до връзката с път ІІІ-3005 Радювене - Катунец, включително пътен възел „ Каленик “ (от км 103+060 до км 122+260)/. Прогнозната стойност на поръчката е 1 890 000 лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване е сред 40 и 80 дни за отделните обекти.

Ще се търсят археологически обекти и в участъците 4, 5 и 6. Това е трасето от края на пътен възел „ Плевен “ при пресичането с път II-35 Плевен - Ловеч до връзката с път I-5 Русе - Велико Търново, в това число и пътния възел на Автомагистрала „ Хемус “ в област Велико Търново. Прогнозната стойност на поръчката е 28 000 лева без Данък добавена стойност или 33 600 лева с ДДС. Срокът за осъществяване е 20 дни.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР