Близо 2 хил. души, болни от ковид-19, починаха в САЩ

...
Близо 2 хил. души, болни от ковид-19, починаха в САЩ
Коментари Харесай

Рекорден брой починали от коронавирус отбелязаха в САЩ

Близо 2 хиляди души, заболели от ковид-19, починаха в Съединени американски щати през миналото денонощие, сочат данните на университета „ Джонс Хопкинс”.
В същото време броят на инфектираните от началото на епидемията надвиши 400 хиляди
За миналите 24 часа в Съединени американски щати са почнали рекордните 1 983 души, заболели от новия ковид. Така смъртните случи, свързани с респираторното заболяване, доближиха 12 854. Броят на инфектираните пък набъбна с 33 408, до 400 412.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упрекна Световната здравна организация, че е реагирала прекомерно постепенно на болестта и заела страната на Китай.
Той попита за какво СЗО е дала „ такава неправилна препоръка”, визирайки първичната позиция на организацията да не се лимитират интернационалните пътувания от Китай, откъдето потегли пандемията.
„ Те ни дадоха доста неприятен сигнал… за терзанията ни, те са под мощен напън, тъй като не желаеха границите да бъдат затворени, те сгрешиха. Те в действителност сгрешиха, бих споделил, във всеки аспект за това”, сподели Тръмп на конференция в Белия дом във вторник.
Президентът на Съединени американски щати също по този начин заплаши, че ще спре финансирането за СЗО.
Самият той беше подложен на съществени рецензии поради това, че в началото омаловажи опасността от новия ковид, наричайки го елементарен грип, като разгласи, че ситуацията в Съединени американски щати е под надзор.
По-късно Тръмп беше подложен на критика от СЗО за това, че назовава ковид-19: „ китайския вирус”.
Въпреки рекордния брой смъртни случаи във вторник вицепрезидентът Майк Пенс разгласи, че са налице признаци на възстановяване на ситуацията.
„ Според данните, които получаваме от огромни градове като Ню Йорк, Ню Джърси, Ню Орлиънс, Детройт и Чикаго... има някои признаци на усъвършенстване, на напредък”, сподели Пенс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР