Близо 2 години след кончината на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу

...
Близо 2 години след кончината на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу
Коментари Харесай

13 медала са изчезнали от дома на Наим Сюлейманоглу, сред тях са и трите олимпийски

Близо 2 години след кончината на именития щангист Наим Сюлейманоглу на 18 ноември 2017 година не стопират правосъдните разногласия за наследството му.

По искане на дъщерите му Сезин и Есен Сюлейманоглу е било осъществено претършуване в жилището на щангиста, с цел да бъдат открити 13 броя негови медали от международни и европейски шампионати. Преди това дъщерите упрекнаха чичото Мухаррем Сюлейманоглу, че е присвоил медалите на брат си и ги е дал на продуцента, който снима филм за Наим. Според дъщерите измежду 13-те медала в неопределеност са и 3-те олимпийски медали на татко им. От продуцентската компания обаче отхвърлиха и оповестиха, че при снимането са употребявали макети на медалите.

Адвокатът на дъщерите Азиз Демир съобщи, че на 3 октомври е било осъществено претършуване от правосъден екип в жилището в Бююкчекмедже, който Сюлейманоглу обитаваше приживе. Присъствали и адвокатката на японската щерка на Наим, Секаи Мори, и специалисти, назначени от съда. Били претърсени шкафовете, чекмеджетата, касата, мазето, само че медалите не били открити.

"Жилището на Наим намерихме в извънредно занемарен тип. Много от купите и грамотите бяха разпилени по пода и изпочупени. Не се откриха следи от 13-те медала, за които дъщерите алармираха, че са присвоени. Отворихме касата, чийто ключ беше върху нея, само че тя беше празна ", сподели пред турски медии Азиз Демир, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му, ще бъде издигнат иск пред прокуратурата против лица, за които се счита, че имат ключове от жилището. "Знаем, че в този апартамент бе настанена майката на починалия. След това тя отпътува за България и научихме, че някои от приятелите на починалия щангист имали ключове от жилището, че са влизали и излизали. Прозорците на жилището бяха оставени отворени ", сподели юристът.

"Непростимо е медалите на щангиста да бъдат търсени по този позорен за паметта му метод, те би трябвало да бъдат предадени на държавните институции и да бъдат изложени в музейна колекция, а не да обикалят по всякакви продукции ", добави Азиз Демир.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР