Близо 19 хил. китайски туристи са посетили България от началото

...
Близо 19 хил. китайски туристи са посетили България от началото
Коментари Харесай

Китайските туристи са се увеличили с 50% до август

Близо 19 хиляди китайски туристи са посетили България от началото на годината до август, което е нарастване с 50% по отношение на същия интервал на 2016 година

Само през август страната е посетена от към 2200 китайски туристи, което е растеж с 23.4 на 100, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на форума " България и Шанси, Китай ", представена от пресцентъра на ведомството. Ангелкова означи обичайно положителните връзки сред България и Китай и че туристите сред двете страни се усилват през последните години.

За първите осем месеца на 2017 година общият брой визити на задгранични туристи в България е над 6.5 млн., като растежът на годишна база е близо 8%. Постъпленията от интернационален туризъм в интервала януари-август възлизат на към 3.8 милиарда лева по данни на Българска народна банка, което е растеж от близо 11%.

" Страната ни е известна със своите изключителни черноморски и зимни курорти. Освен тях България разполага с красива природа и хилядолетна просвета. Държавата ни е измежду първите в Европа по брой на културни монументи и артефакти. Климатът тук е извънредно удобен, България е отлична СПА дестинация ", посочи Ангелкова пред участниците във форума.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР