Близо 1800 души са потърсили помощ в спешното на "Пирогов"

...
Близо 1800 души са потърсили помощ в спешното на "Пирогов"
Коментари Харесай

Десетки катастрофи и 1800 души през Пирогов

Близо 1800 души са потърсили помощ в незабавното на "Пирогов " от петък до тази заран. 245 от тях се е наложило да бъдат признати за болнично лекуване, оповестяват от пресцентъра на болничното заведение.

През почивните дни е имало много потърпевши след произшествия. Само в неделя 12 от пациентите, на които е оказа помощ в незабавното са били от произшествия. Трима от тях са деца, които не се е наложило да остават за болнично лекуване. 2 дами на 37 и 24 години обаче са настанени в травматологията на незабавната болница.

От всички прегледани в болничното заведение за тези 3 дни, 98 са били здравнонеосигурени.

Четирима души са починали и 42 са ранени при 28 произшествия в страната през миналото денонощие. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. В София един човек е умрял, а двама са ранени при 99 леки и 2 тежки катастрофи.

Поредица от произшествия, затруднено придвижване и блокирани пътища и автомагистрали имаше в неделния ден, когато за 17 области на страната бяха в действие жълт и оранжев код за дъждове и стихии.

Магистрала „ Тракия” беше затворена в региона на Ихтиман поради злополука, станала към 14:00 часа. Линейката, отишла на място, бе ударена от БМВ. При двете произшествия са потърпевши 8 души, без заплаха за живота.

Поредица от произшествия имаше в дъждовната неделя и в Югозападна България. Катастрофа блокира за повече от час придвижването. Зрелищна каскада имаше и на пътя за Гоце Делчев. Само за час на този сектор станаха три произшествия. Пропадане на подпорна стена пък затрудни придвижването сред Доспат и Борино.

Тежка злополука сред два автомобила затвори основния път Русе – Бяла край село Тръстеник. Сигналът за случая е подаден в 16.56 часа. Челно са се сблъскали „ Опел” с русенска регистрация, ръководена от 57-годишен мъж и лек автомобил БМВ с разградска регистрация с лидер мъж, също на 57 година При случая пострадаха трима – двама мъже и една жена, като пожарникарите са оказали подпомагане за изваждането на потърпевш от едната кола. Ранените бяха откарани в русенската болница, където по-късно е умряла 46-годишната жена. Заради злополуката придвижването по основния път бе спряно и беше проведен обходен маршрут през село Иваново и град Две могили.

При другия случай 67-годишна англичанка почина, откакто микробус се прекатурна и падна в река Искър. Микробусът е ръководен от българин, а в него са пътували група британски жители. Автомобилът е пътувал по ул. „ Самоковско шосе “ с висока скорост, което е предизвикало излизането му от платното и рухването му в реката.

Какво време ни чака днес
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР