Близо 18 000 земеделци, получили субсидии през миналата година са

...
Близо 18 000 земеделци, получили субсидии през миналата година са
Коментари Харесай

Близо 18 000 земеделци декларираха доходите си за месец

Близо 18 000 земеделци, получили дотации през предходната година са подали заявления за приходите си след писмена покана или телефонно позвъняване от Национална агенция за приходите в последния месец. Информационната акция на приходната администрация продължава, като се чака броят на декларациите доста да нарасне до края на годината, допълват от Национална агенция за приходите.

Припомняме, че през септември организацията за приходите заяви за 50 000 регистрирани аграрни производители, получили дотации в общ размер 120 млн. лева през 2017 година, които не са подали данъчни заявления и не са платили налози върху тях. Данните бяха предоставени от Държавен фонд „ Земеделие “. Има и забележителен брой земеделци, които са подали данъчни заявления, само че в тях са показали по-малък приход от получения. Най-голям брой отклонения са засечени в Кърджали, Хасково и Благоевград, сочи анализът на данъчните.

Национална организация за приходите организира и сега осведомителна акция към всички аграрни производители, които са позволили грешки в данъчните си документи. Заедно с уведомленията за корекции, земеделците получиха и специфична листовка, която в детайли изяснява данъчните и осигурителните им задължения към бюджета

Национална агенция за приходите обменя данни с доста институции и в следствие от това разполага с информация за приходи, които подлежат на облагане. В момента приходната организация извършва стратегия за възстановяване данъчната дисциплинираност в земеделския отрасъл.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР