Близо 170 милиона деца по света на възраст под 10

...
Близо 170 милиона деца по света на възраст под 10
Коментари Харесай

Близо 170 млн. деца по света не са ваксинирани срещу морбили

Близо 170 милиона деца по света на възраст под 10 г ., в това число половин милион във Англия и 2,5 милиона в Съединени американски щати, не са предпазени от морбили на фона на разпространяващото се по света заболяване . Това предизвести УНИЦЕФ, написа " Гардиън ".

От детския фонд на Организация на обединените нации акцентират, че повече от 21 милиона деца на година не са имунизирани против едно от най-инфекциозните болести в света. Между 2010 и 2017 година 169 милиона деца са пропуснали първата от препоръчваните две ваксини.
 7% от децата без първа ваксининация против морбили, 13% - без втората
7% от децата без първа ваксининация против морбили, 13% - без втората

Случаите на морбили се местят от Благоевград към София

Изпълнителният шеф на УНИЦЕФ Хенриета Фор разгласи, че базата за разпространяване на болестта в света е положена преди години.

Вирусът постоянно ще намира неимунизираните деца. Ако ние съществено желаем да предотвратим разпространяването на тази заплаха, само че предотвратимо заболяване, ние би трябвало да имунизираме всяко дете в богатите и бедните страни, акцентира Фор.

Случаите на морбили са нарастнали с 300% през първите три месеца на тази година в съпоставяне със същия интервал на 2018 година, оповестява УНИЦЕФ, като са доказани 110 000 случая . Същият брой са умряли от болестта през 2017 година
 Национален съвет управлява морбилито
Национален съвет управлява морбилито

Проучват най-засегнатите региони за предпазен имунитет против морбили

Случаите на морбили доближиха най-високото си равнище в Европа за последните 20 година и доведоха до оповестяване на изключително състояние в Ню Йорк.

Между един и трима души на всеки 1000 умират от морбили . При някои случаи има съществени затруднения като слепота, енцефалит и пневмония.

Съединени американски щати са на върха на богатите страни с най-вече деца, които не са получили първата доза от имунизацията сред 2010 и 2017 година - повече от 2,5 милиона души. След това се подреждат Франция и Англия с повече от 600 000 и 500 000 неимунизирани деца за същия интервал.

В страните със междинен и невисок приход обстановката е сериозна, сигнализират от УНИЦЕФ. През 2017 година в Нигерия е регистриран най-високият брой на деца под една година , които са пропуснали първата ваксина - близо 4 милиона души. След това са Индия (2,9 милиона души), Пакистан и Индонезия (по 1,2 милиона всяка) и Етиопия (1,1 милиона).
 Епидемия от морбили в Македония
Епидемия от морбили в Македония

960 случая на морбили в Македония от началото на годината

Много страни не вкарват втора ваксина, която се дава след 4-годишна възраст.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР