Близо 1600 души са задържани по време на организираните вчера

...
Близо 1600 души са задържани по време на организираните вчера
Коментари Харесай

Близо 1600 души са задържани по време на вчерашните протести в Русия

Близо 1600 души са арестувани по време на проведените през вчерашния ден от опозиционера Алексей Навални митинги в 23 града в Русия. В Москва публично се оповестява за 300 задържани. Според правозащитните организации броят им е най-малко 500, измежду които и самият Навални.

Алексей Навални към този момент е на независимост. Обвинен е в „ нарушение на реда при образуване на обществено мероприятие “ и „ непокорство на законно предписание на помощник на полицията “. Административното дело против Навални е планувано в съда на 11 май. Координаторът на московския щаб на опозиционера Николай Ляскин остава в ареста до на следващия ден, когато е неговото дело в съда.

Във вчерашния митинг на Пушкинския площад в Москва се включиха към 1500 души. Според уредниците обаче става дума за десетки хиляди. Напрежението се повиши след задържането на Навални. Някои медии тук дефинират дейностите на полицията като прекомерно нападателни. На протестиращите се наложи да се сблъскат освен с органите на реда, само че и с пристигналите още преди тях на площада казаци и деятели на националистическата проправителствена организация Национално-освободително придвижване.

Протестите бяха проведени в навечерието на започването на четвъртия президентски мандат на Владимир Путин. Официалната гала е на следващия ден по обед в Кремъл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР