Близо 150 туристи от Словакия бяха принудени да се преместят

...
Близо 150 туристи от Словакия бяха принудени да се преместят
Коментари Харесай

Хотел в „Слънчев бряг” остана празен заради некоректен туроператор

Близо 150 туристи от Словакия бяха принудени да се реалокират по средата на почивката си. Причината – неуредени връзки сред туристическата компания и хотелиера.

В разгара на лятото, когато „ Слънчев бряг” безусловно се " пука по шевовете ", един хотел осъмна празен.
" Самите туристи не знаеха. Те бяха събирани от жилищата, от плажа, от басейна, по хавлии и бяха местени с някакви рейсове, като обяснението беше, че това е разпореждане от Братислава ", споделя притежателят на почивната база Виолета Галева.

До неуместната обстановка се стигнало след дълги договаряния за неплатени 120 000 евро. Последвал ултиматум, че в случай че туроператорът не заплати дълга си, хотелът ще спре да обслужва настанените туристи.
Без пари останал и личният състав.

Туроператорът не дава отговор на посочените телефони. Случаят не е изолиран. Според опитни хотелиери, изтегляйки туристите си, компанията дава поръчка, че няма да заплати.

" За страдание, това е една доста порочна процедура. Миналата година всички знаем какво се случи с „ Алфа Марина” и по какъв начин доста хотели останаха излъгани на края на сезона и не си получиха парите, които туроператорът им дължеше. Същото се повтаря и сега ", разяснява Елена Иванова, ръководител на Съюза на притежателите.

За да спре практиката с неточни туроператори, от съюза за следващ път желаеха незабавно да бъде основан гаранционен фонд.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР