Близо 150 тона отпадъци са извозени само от едно незаконно

...
Близо 150 тона отпадъци са извозени само от едно незаконно
Коментари Харесай

Извозиха близо 150 тона отпадъци само от едно незаконно сметище между кюстендилски села

Близо 150 тона боклуци са извозени единствено от едно нелегално бунище сред кюстендилските села Багренци и Граница по време на акция за разчистване, която се състоя в събота, по самодейност на Общинския съвет в Кюстендил. Това регистрира през днешния ден кметът на общината Петър Паунов.

Над два тона боклуци са били събрани под един от мостовете на реката в Кюстендил, откакто регионът е бил населяван от клошари.

В акцията по разчистване тогава се включиха кметът Петър Паунов, общински съветници, доста жители. "Участвахме към 100 души, само че резултатът е като за доста повече ", похвали се през днешния ден Паунов.

Предстои да бъде почистено и сметището сред кюстендилските села Раждавица и Стенско. Паунов заяви още, че следва въвеждане на видеонаблюдение и на невралгичните места.

"Принудени сме да влезе в действие и сериозна санкционна политика, за жалост ще прибегнем и до конфискация на транспортни средства ", сподели Паунов.

Кметът благодари на участниците в самодейността и на представителите на етажна благосъстоятелност, които също са взели участие в акцията и добави, че от тази събота стартират щафетни мероприятия за разчистване в по-малките обитаеми места в общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР