Близо 150 собственици и управители на хотели и украински бежанци

...
Близо 150 собственици и управители на хотели и украински бежанци
Коментари Харесай

Хотелиери протестират в Бургас: Чакат вече 3 месеца пари от държавата за настанените бежанци

Близо 150 притежатели и шефове на хотели и украински бежанци блокираха за малко кръговото кръстовище на Равда в посока Слънчев бряг. Те упорстват страната да изплати средствата по програмата за филантропична помощ на търсещите протекция у нас.

Хотелиери настояват, че не са получили отчасти средствата за банкет на украински бежанци за месеците март и април, както и сумите за месец май и тези, които се дължат по новата стратегия от 1 юли, оповестява БНР.

Към 9 часа бе блокирано отчасти единствено пътното платно за Равда. В разгара на летния сезон трафикът е засилен и се образува огромна колона от чакащи коли. Милиони дължи страната на притежателите на почивни бази за месеците април и май.

Хотелиери обявиха, че без значение, че не са получили тези суми, са платили Данък добавена стойност и налог облага, ток и заплати на личния състав, само че не могат повече да се оправят, в случай че не получат финансиране.

Много украински жители поддържаха на място митинг на хотелиерите, издигайки плакати " Оставете ни тук! " и настояха страната да подкрепи туристическия отрасъл.

Междувременно министърът на туризма Христо Проданов съобщи в Бургас, че до края на седмицата средствата за месеците март и април ще бъдат продължени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР