Близо 150 души се включиха в днешния протест със затваряне

...
Близо 150 души се включиха в днешния протест със затваряне
Коментари Харесай

Близо 150 протестиращи блокираха пътя Пещера-Батак

Близо 150 души се включиха в днешния митинг със затваряне на пътя Пещера-Батак.Недоволните имат единствено едно искане - да бъде изработен главен ремонт на отклонението от този път към село Нова махала и местността Вълча поляна, който от 20-25 години се поправя единствено с изкърпване.
Проявата стартира в 15:00 часа, мина спокойно и без проблеми. Участниците в митинга-шествие имаха цялостната поддръжка от полицията, която спря колите и в двете направления, с цел да се избегнат произшествия. Блокадата продължи по-малко от плануваното - към 40 минути вместо 2 часа. Решението бе взето от една страна поради изобилния дъжд. От друга - тъй като блокадата докара до големи колони от коли, а протестиращите решиха, че не е добре да основават неприятности на хора, които нямат виновност за неприятното положение на трасето. „ Важното е да ни чуят медиите, а оттова - и хората, от които зависи да вземат решение по поставения от нас проблем ", разяснява един от основателите - Вайдин Дупаилов.

Организаторите взеха решение още да анулират втората си проява, планувана за на следващия ден, от почитание към Деня на детето. Следващата обсада на пътя следва на 4 юни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР