"Близо 15 млрд. евро ще получи България в следващите 4

...
"Близо 15 млрд. евро ще получи България в следващите 4
Коментари Харесай

Близо 15 млрд. евро ще получи България, ако предложи конкретни планове, изтъкна Ева Майдел

"Близо 15 милиарда евро ще получи България в идващите 4 години, при изискване, че имаме съответни проекти, които да предложим и да участваме, с цел да получим тези средства ". Това сподели пред БНР евродепутатката от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел. Тя добави, че з а пръв път в историята на Европейски Съюз се предлага специфичен оздравителен проект , който е обособен от 7-годишния бюджет, на обща стойност 750 милиарда евро. „ Всички страни в Европейски Съюз минават през една невиждана рецесия и по тази причина отговорът на тази рецесия също е невиждан ", акцентира евродепутатката.

Ева Майдел съобщи, че вредите на европейските стопански системи са разнообразни и по тази причина възстановителният проект дава опция освен да се върнат стопанските системи на пред пандемичните равнища, а и да се модернизират, тъй че Брутният вътрешен продукт на страните членки да пораства с по-висок %, в сравнение с е растял до този миг.

Тя посочи, че този проект ще се договаря през идващите месеци на равнище Европейски съвет и Европейски парламент . Майдел уточни, че за връщането на парите са планувани разнообразни налози и такси, само че следва и това да се прецизира от европейските институции. "Следващите няколко години ще се водят такива диспути, тъй че е добре да бъдем по-обединени българските евродепутати в позициите ни . По значими тематики постоянно сме доказвали това ", уточни членът на Европарламента.

Според Майдел Европейска комисия предлага подобен упорит проект, тъй като има терзание, че рецесията може още повече да раздели равнищата на икономическо развиване в Европейския съюз. "Това може да подкопае най-стабилната част на Европейски Съюз - единния пазар. Когато има огромни разлики, това може да докара до засилени антиевропейски настроения. Така че този проект е доста взаимен и е инструмент да предотврати тези настроения, като по едно и също време направи по този начин, че да играе ролята на стимулатор за стопанската система ".

Майдел уточни, че би трябвало да стане по този начин, че стопанската система в идващите 10-15 години да бъде дотам изменена, че и връщането на тези средства да бъде по-лесно .
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР