Близо 15 млн. лева поиска от община Пловдив собственикът на

...
Близо 15 млн. лева поиска от община Пловдив собственикът на
Коментари Харесай

15 млн. лева искат от община Пловдив за парка зад хотел Санкт Петербург

Близо 15 млн. лв. изиска от община Пловдив притежателят на имота, с цел да не строи паркинг, а да резервира настоящия парк , съобщи БНР.

Припомняме, от месеци пловдивчани стачкуват в отбрана на парка зад хотел " Санкт Петербург ", който може да бъде застроен. Преди дни персонално министър председателят Бойко Борисов увери жителите , че е разпоредил в проекта на Пловдив въпросният към момента незастроен терен, който е частна благосъстоятелност, да остане парк и да бъде озеленен.

От своя страна районният кмет Ральо Ралев също увери жителите, че притежателят на терена Байрам Солак няма да получи позволение за градеж.
 Премиерът увери пловдивчани, че паркът им няма да се застроява
Премиерът увери пловдивчани, че паркът им няма да се застроява

Обещанието му беше посрещнато с овации

Днес кметът Иван Тотев съобщи, че настояването на Солак евентуално ще бъде импортирано в Общинския съвет за разискване. Той обаче изрази подозрение, че някой от съветниците ще го поддържа.

Тотев уточни, че общината към този момент е декларирала изрично, че няма да допусне на това място да бъде построен паркинг . Експертният съвет преди към две седмици регистрира желанието на жителите на база на предоставена подписка и взе решение теренът да бъде избран за зелена територия в новия организационен проект на града, акцентира Тотев.

Той изясни, че след постъпилата тъжба в Административния съд от страна на компанията против отхвърли на общината единственият вероятен път за решение на проблема е да започват правосъдни каузи.

На всеки би трябвало да му е ясно, че в този момент към този момент не е 1944-45-та година и това е единственият естествен ред за решение, безапелационен бе кметът.
 Пловдивчани стачкуват против унищожаването на парк
Пловдивчани стачкуват против унищожаването на парк

Теренът бил 100% частен, само че върху него не можело да строи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР