Близо 14 месеца след ужасяващото убийство в едно малко родопско

...
Близо 14 месеца след ужасяващото убийство в едно малко родопско
Коментари Харесай

Шокираща развръзка на случая с обезглавената старица в село Кременец

Близо 14 месеца след ужасяващото ликвидиране в едно малко родопско село следствието завърши. Готови са ДНК експертизите по случая с обезглавената бабичка в Кременец, оповестиха от прокуратурата в Кърджали, предава 24rodopi.com.

Предстои от държавното обвиняване да издигнат обвиняване против причинителя, който бе пратен на лекуване в Психиатрия и все още е в профилирано болнично заведение.

Както БЛИЦ към този момент писа, точно неналичието на резултати от ДНК анализите попречиха приключването на следствието и правенето на обвинителния акт против арестувания за зверското действие.

БЛИЦ напомня, че убийството бе осъществено на 21 април 2018 година. Мъж с психологични проблеми съвсем обезглави с секира стара жена на улицата пред дома й.

77-годишната Х. А. била покосена с един удар. Главата й била съвсем отделена от тялото. Престъплението хвърли в смут локалните поданици. При задържането на извършителя-49-годишен локален гражданин, участваха и спецполицаи. Мъжът се бе затворил в дома си, където живеел с родителите си. Във съдбовния ден майка му и татко му били при съседи, където се подготвяли за заравяне. Минути след действието майката на килъра се прибрала в къщата, а мъжът нападнал и нея с брадвата. Жената съумяла да избяга, заключвайки дома и търсейки подпомагане от пристигналите към този момент служители на реда в селото.

49-годишният мъж от години се лекувал в Психиатрията в Кърджали. Само дни преди убийството бил освободен от здравното заведение.
„ Ще го пуснат и ще се върне на село. Нищо няма да му създадат, той е психичноболен!” - това се разяснява в Кременец повече от година след зверското ликвидиране. Момчилградското село е настръхнало при опцията килърът да се прибере назад в къщата на родителите си.
Спрямо причинителя бе взета мярка за неотклонение „ Подписка ". Бяха назначени и съдебнопсихиатрични експертизи, които да дадат отговор дали 49-годишният мъж от Кременец е бил вменяем все още на действието.

Ако специалистите преценяват, че той не е можел да дава отговор за постъпките си, мъжът няма да влезе в пандиза. Най-вероятно по отношение на него ще се подхващат насилствени медицински ограничения.

„ Знаем, че се лекува някъде. Не се е прибирал в селото. Но даже и слух да се понесе, че ще го пуснат и всички изпадат в суматоха. Не може подобен човек още веднъж да живее тук”, показаха поданици на селото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР