Близо 14 часа полет. Толкова е разстоянието от България до

...
Близо 14 часа полет. Толкова е разстоянието от България до
Коментари Харесай

Какво е да видиш Мадагаскар на живо

Близо 14 часа полет. Толкова е дистанцията от България до островната страна Мадагаскар, визитата на която не е единствено в детските фантазии. Намиращият се на 10 хиляди км от Европа остров, който по повърхност надвишава пет пъти тази на България, притегля с 2 хиляди кв. м коралови рифове и също 5 хиляди километра брегова линия. Разбира се, това не е единственото, с което локалният туристически ръб се пробва да притегли туристи от Източна Европа и по-конкретно от България.

Очаквано първото нещо, което споделят за родината си представителите на борда, пристигнали в леден ден в България, е целогодишните 30 градуса, на които те се радват. Важно конкретизиране, е източното крайбрежие на острова (1600 км са сред най-северната и най-южната точка) е дъждовно, в централната част, където е и столицата Антананариво, климатът е сдържан, по западното крайбрежие е горещо и изсъхнало.

 Какво е да видиш Мадагаскар онлайн
© Associated Press

Гмуркането, риболовът и играта на голф са неща, които човек може да опита на доста места по света. Но на Мадагаскар се срещат и могат да бъдат видени голям брой ендемични типове растения и животни, измежду които пеперуди, лемури, хамелеони, 6 типа баобаби, птици, които може да бъдат следени целогодишно. (Всъщност по публична информация 80% от от присъщите за острова растения и животни са ендемити.) За ценителите на трекинга има създадени 1600 км направления.

 Какво е да видиш Мадагаскар онлайн
© flickr

В страната има три обекта под отбраната на ЮНЕСКО - два естествени (The Rainforests of the Atsinanana и Tsingy de Bemaraha Strict Nature Reserve) и един археологически (The Royal Hill of Ambohimanga, състоящ се от някогашен замък и некропол).

 Какво е да видиш Мадагаскар онлайн
© Associated Press

Имаме всичко, с цел да доставим наслаждение на туристите си - исторически забележителности, плажове, природа, гостоприемни локални хора, храна, изрежда Нариджао Бода, ръководител на туристическия ръб.

За провокациите пред небцето на туристите може би ще даде концепция събитието, че на острова един живот разделят 18 етнически групи с предшественици араби, африканци и азиатци. Ключов артикул е оризът. Това изяснява и за какво, най-малко към този момент, сувенирите в страната са ръчно направени и плод на развитите занаяти.

 Какво е да видиш Мадагаскар онлайн
© flickr

Мадагаскар е отпред в две световни ранглисти - по произвеждане на ванилия и сапфир, на второ място за масло от иланг-иланг и на четвърто - по проличава. Освен това в класацията World Travel Awards е подложен на десето място за 2019 година

В страната има две интернационалните летища - в столицата и на остров Нози Бе (Nosy Be), като островът се дефинира от локалните като място, което безусловно би трябвало да се види. Повечето самолетни компании кацат в столицата, а оттова може да се лети до други дестинации на острова. При идване на интернационалните летища се заплаща виза - 35 евро, която е годна в границите на месец. Ваксините не са наложителни, само че е целесъобразно туристите да имат такава срещу малария.

В помощ на туристите, които желаят проведено да посетят разнообразни места, са създадени разнообразни направления като множеството траят по към 10 дни. Разбира се, може да се вземе кола чартърен, с цел да се обикаля островът.

 Какво е да видиш Мадагаскар онлайн
© flickr

От туристическия ръб твърдят, че в страната им царува политическа непоклатимост и се отваря от ден на ден за непознатите вложители. Туризмът дава 13% от брутния вътрешен артикул на Мадагаскар, което е растеж от 19% по отношение на 2015 година С други думи, туризмът набира все по-висока скорост. До острова летят " Ер Франс ", " Търкиш еърлайнс " и Египетските авиолинии.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР