Близо 135 млн. души, което е около 10% от населението

...
Близо 135 млн. души, което е около 10% от населението
Коментари Харесай

В Индия се откъсват от отчайващата бедност

Близо 135 млн. души, което е към 10% от популацията на Индия, са преодолели бедността през последните пет години, заяви " Ройтерс " като се базира на държавен отчет.

Според документа най-осезаем е процесът в селските региони. Изводът се прави въз основата на Индекса на Организация на обединените нации на премерване на бедността, учреден на 12 индикатора като недохранване, обучение и съществуване или липса на канализация. Ако хората са лишени от три или повече индикатора, те се дефинират като " небогати ".

" Подобренията в храненето, годините на образование, санитарните условия и горивото за готвене изиграха забележителна роля за понижаване на бедността ", съобщи Суман Бери, заместник-председател на НИТИ " Аайог ", държавен мозъчен концерн, изготвил изследването.

Процентът на популацията в Индия, живеещо в беднотия, е намалял до 15% през 2019-2021 година от 25% през 2015-2016 г.

Доклад на Програмата на Организация на обединените нации за развиване (ПРООН), оповестен предходната седмица, споделя, че броят на хората, живеещи в многоизмерна беднотия, е намалял до 16.4% от популацията на Индия през 2021 година от 55% през 2005 г.

Според оценките на ПРООН броят на хората в Индия, които са живели под прага на беднотия от 2.15 $ дневно, е намалял до 10% през 2021 г.

Федералното държавно управление на Индия предлага безвъзмездни зърнени храни на към 800 млн. души, което съставлява към 57% от 1.4 милиарда души население на страната, до момента в който щатите харчат милиарди долари за субсидиране на образованието, опазването на здравето, електроснабдяването и други услуги.

Щатът, в който максимален брой хора са се измъкнали от бедността, е Утар Прадеш с население 343 млн. души, следван от Бихар и Мадхя Прадеш, сочи отчетът.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР