Близо 130 фирми и организации от 20 страни участват в

...
Близо 130 фирми и организации от 20 страни участват в
Коментари Харесай

Плевен отново събра пчелари от близо 20 страни

Близо 130 компании и организации от 20 страни вземат участие в откритото през днешния ден 18-то Международно изложение-договаряне „ Пчеларство Плевен 2020 “. Лентата бе прерязана от зам.-министъра на земеделието, храните и горите Янко Иванов и плевенския регионален шеф Мирослав Петров.
„ Министерството на земеделието, храните и горите отдава огромно значение на пчеларството. Не инцидентно то има независима стратегия. Тазгодишната стратегия по пчеларство е на стойност 6,4 млн. лева Приемът по обособените ограничения стартира в края на февруари. Приканвам всички пчелари да се възползват от програмата. Знам, че в никакъв случай не е задоволително, само че това са опциите. Тази стратегия се съфинансира от българска страна и от Европейски Съюз “, сподели зам.-министърът.
Той добави, че министерството има редица взаимни начинания със сдруженията и съюзите на пчеларите в България. Тяхната цел е да се търсят способи за решение на проблемите пред пчеларството.
Изложението ще продължи до 9 февруари. В съпътстващата стратегия са включени лекции на български и задгранични специалисти. На финала ще бъдат връчени награди на отличените детски рисунки в състезанието „ Пчеларството - екология и изобилие, пчелният мед – здраве и дългоденствие “, на компаниите с най-хубаво показване във форума и на носителя на наградата „ Най-проспериращ млад пчелар на България 2019 година “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР