Близо 13 000 са пациентите с коронавирус, които са преминали

...
Близо 13 000 са пациентите с коронавирус, които са преминали
Коментари Харесай

Близо 13 000 с коронавирус са преминали през Пирогов за година

Близо 13 000 са пациентите с ковид, които са минали през болница " " за миналата година. Най-много са били те в последните два месеца, сподели проф. Николай Габровски, заместник-директор на лечебното заведение.
От лечебното заведение обясниха, че сега пациентите с ковид, които се лекуват в болничното заведение, са малко над 200 индивида. Проф. Николай Габровски:
 Десетина потърпевши от бомбички потърсили помощ в Пирогов Десетина потърпевши от бомбички потърсили помощ в " Пирогов "
За последното денонощие 400 души са минали през болница " Пирогов ", като 78 от тях са останали на лекуване. През нощта са минали 90...
" Около 13 хиляди души са миналите пациенти със признаци на болестта, от тях на лекуване са останали към три хиляди като най постоянно те са били подвластни от О2, а за жалост една дребна част са се нуждаели от изкуствена белодробна вентилация. В момента пациентите с Covid в " Пирогов " 205 индивида ".
Най-сериозната вълна на болни е от последните два месеца, изясни още проф. Габровски: " Истината е, че от началото на тази рецесия междинният брой лекувани в " Пирогов " пациенти е бил към 1дд. Като споделям към 100, те варират общо взето сред 40, 50 и 150 за всеки един от месеците от април насам. През последните два месеца лекуваните са към 1100 индивида месечно, т.е., виждате каква голяма разлика има ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР