Близо 1200 деца на служители от 20 компании взеха участие

...
Близо 1200 деца на служители от 20 компании взеха участие
Коментари Харесай

Близо 1200 деца се включиха в проекта "Гордея се с труда на своите родители"

Близо 1200 деца на чиновници от 20 компании взеха присъединяване в седмото издание на плана " Гордея се с труда на моите родители ", оповестиха уредниците от Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации.

В Деня на националните будители децата на възраст от 7 до 16 години посетиха високотехнологични офиси, индустриални бази и Топлоелектрическа централа, с цел да научат не просто къде и какво работят родителите им, а доста нова и потребна информация за разнообразни специалности и тяхната значимост за обществото. Професионалисти от най-различни сфери разкриха по забавен за децата метод тайните на разнообразни специалности: инженер, химик, геолог, ботаник, банкер, осигурител, финансист, маркетинг експерт, шивач, автомонтьор, състезател, пожарник, ландшафтен проектант, изпращач, диспонент, програмист, 3D актьор и доста други.

Всяка от фирмите показа специалностите по ексцентричен метод посредством просветителни игри, ателиета, работилници, демонстрации, посещаване на индустриалните бази, засаждане на растения и викторини.

От началото на самодейността преди 7 години над 5200 деца са прекрачили вратите на работното място на своите родители, където са се срещнали с десетки разнообразни специалности. Основната цел на програмата " Гордея се с труда на моите родители " е да покаже на децата, че трудът е нужда и полезност, че всеки човек е нужен и потребен за обществото, без значение каква специалност упражнява.

Програмата ще приключи с към този момент обичайния " Базар на специалностите " - самодейност, въодушевена от интереса на обществото, която подкрепя ранното кариерно насочване и предизвиква съзнателния избор на специалност. На 22 и 23 ноември в " София Тех Парк " участниците ще имат опцията да се срещнат с експерти от разнообразни сфери, които ще им опишат забавни обстоятелства за своята специалност, за какво тя е значима и по какъв начин протича един техен работен ден. Чрез интерактивни щандове и лекции за младежите, Базарът ще подчертава към тези умения, които стоят в основата на новите специалности. Базарът е с вход свободен за проведени училищен групи в петък и за всички искащи в събота. Подходящ е за възпитаници (7-16 г.), учители и родители. Компаниите, които се включиха в седмото издание на " Гордея се с труда на своите родители ", са А1, Амер Спортс, Асарел Медет, Аурубис България, Група Технология на металите, ДЗИ, Доверие Брико, IOW България, Контур Глобал Марица Изток 3, Мелексис, Неохим,ОББ, Овергаз, Пощенска банка, Солвей Соди, Софарма, Стомана Индъстри Перник, ТехноЛогика, Транспрес и Хаос Груп. За базара се причисляват и Екопак, Делойт, Ръководство за въздушно придвижване и Фесто произвеждане.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР