Близо 1200 атлети от 22 държави ще участват в "Маратон

...
Близо 1200 атлети от 22 държави ще участват в "Маратон
Коментари Харесай

Хиляда и двеста атлети от 22 държави ще участват в Маратон Пловдив 2019

Близо 1200 спортисти от 22 страни ще вземат участие в "Маратон Пловдив 2019 ", който ще се организира в неделя в границите на град Пловдив, оповестиха от пресцентъра на общината. Лекоатлетите ще се състезават в две дистанции - класическата за маратон, с дължина 42 км и полумаратон, с дължина 21,1 км.

Спрямо предходната година състезателите са с 300 повече. Има смяна и на трасетата, което се е налажило както от множеството маратонци, по този начин и да се избегнат улиците, където текат поправки. Така, показват от общината, трасетата са по-добри, поради което уредниците чакат доста по-бързи времена на спечелилите и в двете дистанции, както и усъвършенствани персонални времена на всички състезатели.

За защитата и сигурността на бегачите ще се грижат над 250 служители на реда, а моторизирани екипи на МВР-Пловдив ще съпътстват колоната със състезатели. Във времето от 8,00 до 13,30 часа, краткотрайно ще бъде спряно придвижването на МПС по трасетата на двата старта, с изключение на градския превоз.

За всеки бегач завършването на отдалеченост полумаратон или маратон е съществено физическо и психическо предизвикателство и поддръжката на феновете по трасето е от изключително значение, споделя ръководителят на Сдружение "Маратон Пловдив " Константин Ганев.

Тази година, с помощта на партньорството с платформата "Аз, Ти, Пловдив " на деветте подкрепителни пункта, ситуирани по трасето на маратона, ще бъдат конфигурирани контейнери за разделно събиране на употребяваните от маратонците чаши и бутилки с вода. Събраното количество боклуци след края на събитието ще бъде модифицирано и добавено към общото количество на оползотворените боклуци през годината по програмата за по-чист Пловдив, с помощта на която ще бъдат основани нови, зелени места за другарство и отмора в града, се споделя още в известието.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР