Близо 110 000 българи са се прибрали у нас от

...
Близо 110 000 българи са се прибрали у нас от
Коментари Харесай

Гранична полиция със стряскащи данни за нашенците, прибрали се от чужбина

Близо 110 000 българи са се прибрали у нас от първия ден на карантината до 23 март. Това са последните обработени данни на Граничната полиция.

Над 36 000 български жители са се върнали със самолети през всички аерогари.

От Румъния са влезнали над 26 000. От Гърция са се върнали близо 22 хиляди. От Сърбия и Северна Македония надлежно 3000 и 4000 български жители. А съвсем 17 000 души, които са били в Турция по работа или отмора, са се върнали у нас до 23 март.

В момента Външното министерство провежда специфични полети за българи от Испания и от Обединените арабски емирства.

Двама стюарди и трима чиновници на българска самолетна компания са останали блокирани на остров Бали 48 часа, откакто от 25 март в Дубай се приключват всички полети. Нито един от тях не пожела да застане през днешния ден пред камера с обяснението, че това е част от карантината, оповестява bTV.

„ Запасите в Бали, магазините бяха безусловно затворени, не можеше да се излиза от хотела, защото се водеше, хотелът беше безусловно облепен, не можехме да напущаме хотела и храните на самия хотел бяха на изчерпване “, описа Ангел Вълчев.

Консулът ни в Джакарта съумява да качи българите първо в аероплан до Франкфурт.

„ Имаше много пасажери, да, които чакаха, доста формуляри се попълняха от безусловно всички, писането на бордови карти, събирането на паспорти ставаше ръчно, работеха единствено 3 гишета “, съобщи Ангел Кънчев.

Български аероплан е подготвен да извърши полета по маршрут София-Мадрид-Барселона-София със 180 места. За bTV от Външно министерството споделиха, че самолетът ще излети, откакто се пълнят местата против 300 евро.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР