Близо 107 хил. кв. м нови офис площи в София

...
Близо 107 хил. кв. м нови офис площи в София
Коментари Харесай

За половин година на пазара в София се появиха нови над 107 хил. квадрата офис площи

Близо 107 хиляди кв. м нови офис площи в София са приключени през първата половина на 2019 година С въвеждането в употреба на Tower B и на втората фаза на плана Adora Business Center, както и на няколко по-малки здания, размерът на предлаганите офиси през второто тримесечие се е нараснал с 43 хиляди кв. м. Общото предложение на Клас А и Б офиси доближава 1.925 млн. кв. м, демонстрират данните на консултантската компания Cushman & Wakefield Forton, публикувани през днешния ден.

Най-активни на наемния пазар са фирмите от софтуерния и аутсорсинг бранша, които търсят благоприятни условия за уголемение или консолидация на бизнеса си. За обсъждания интервал свободните офис площи в столицата са 9.9%. При постройките Клас А равнищата са под 9%.

Към второто тримесечие на 2019 година офисите в градеж в София са 404 хиляди кв. Близо 90% от тези планове са съсредоточени на основните булеварди и в регионите с положителни транспортни връзки. Зоната към Бизнес парка също е във фокуса на вложителите.

Извън столицата, офис пазарите в Пловдив и Варна обезпечават положителни условия за разширение на наемателите с втори или трети офис в страната.

На наемния пазар отдаването на здания, които са към момента в градеж, продължава да е водеща наклонност.
Офертите за първокласните офис площи в столицата са постоянни по отношение на първите три месеца на годината – 15 евро/кв. м за централната градска част и 13-14 евро/кв. м за висок клас офиси по огромните булеварди. Доходността от капиталови покупко-продажби също поддържа устойчиви равнища – 7.75-8% за първокласни активи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР