Близо 1000 лева отгоре за топла вода ще трябва да

...
Близо 1000 лева отгоре за топла вода ще трябва да
Коментари Харесай

Три бона за 65 квадрата излиза зимата, ако не сте отворили на инкасатора

Близо 1000 лв. от горната страна за топла вода ще би трябвало да платят клиентите, които не са пуснали топлинните счетоводители на доклад в дома си. Това демонстрират изчисленията на една от огромните компании за дялово систематизиране у нас по питане на „ Монитор ” към главните компании на пазара. Според данните на „ Нелбо” разликата в сметките за два идентични жилището от по 65 квадрата в една и също постройка е фрапантна. Пусналият топлинния счетоводител клиент ще заплати за топла вода, парно и сградна апаратура за предишния отоплителен сезон общо 1740 лева За другият, който живее в идентично жилище пък предходната зима

ще излезе на финала 2641 лева

Голямата разлика идва от последните промени в Наредбата за топлоснабдяването от 9 юни, които завишиха глобите за служебно начисляване на топла вода на клиентите, които не са пуснали инкасатора и на тези, чиито водомери за топла вода са неизрядни. Най-малкото количество топла вода, което се начислява в такива случаи е по 140 л дневно на човек, а най-голямото по 280 л дневно на човек.

Така за една година безупречен клиент на топлофикацията ще заплати единствено за топла вода приблизително 326 лева, а подобен, който няма водомер – 1694 лева Последната сума от „ Нелбо” за пресметнали при хипотезата, че в жилището живеят трима души и за всеки от тях се начисляват по 280 литра на денонощие.

От по-високите наказания, които бяха въведени след началото на новия отоплителен сезон, започващ от май, могат да се отърват някои от клиентите на топлофикациите в провинцията. Причината е, че те са получили изравнителните си сметки преди 9 юни, когато влязоха в действие новите правила. За клиентите в огромните градове, като в София и Пловдив

обаче по-крутите наказания важат с цялостна мощ

От топлинния счетоводител прецизираха, че при тях броят на клиентите с проблематични водомери е 1444, а на тези, които не са ги позволили за доклад – 800.

Абонатите, които не са пуснали отчетника към момента имат късмет да се спасят от солените сметки за топла вода. Останалите с проблематични водомери обаче ще би трябвало да ги платят. За първите е значимо да знаят, че е най-добре да си поръчат спомагателен доклад на топлинния счетоводител, ще им излезе сред 15-30 лева според на коя компания са клиенти.

Това е хубаво да стане в границите на до 30 дни от датата, на която изравнителните сметки за връчени на съседа, който е лицето за контакт с топлинния счетоводител. Ако не го създадат солените сметки ще им бъдат фактуриране от топлофикацията. Дори и по-късно имат право да апелират, само че към този момент пред топлофикацията. Срокът за това е три месеца, само че от „ Топлофикация София” към този момент оповестиха, че няма да одобряват тъжби и да вършат корекции на сметките след 1 октомври. Освен това за такива късни корекции на сметките се желае единодушието на съседите, тъй като това трансформира и тяхната сметка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР