Близо 1000 души в столичния кв. Орландовци и централна градска

...
Близо 1000 души в столичния кв. Орландовци и централна градска
Коментари Харесай

Орландовци и центъра на София останаха без ток заради изкопни дейности

Близо 1000 души в столичния кв. " Орландовци " и централна градска част на София останаха без електрозахранване в продължение на съвсем час, откакто строителна компания скъса кабел 10 киловолта. Сред засегнатите клиенти беше и УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ ", която остана без електрозахранване 20 минути.

Строителните планове би трябвало авансово да се съгласуват с електроразпределителното сдружение , като в границите на това координиране сдружението в писмен тип осведоми строителя, че е задължен да го уведоми за деня и мястото на пускане на изкопните действия . В огромна част от случаите, обаче, тези условия не се съблюдават. Освен това, неведнъж информацията за започващите строителни действия се получава предходния ден или в деня на тяхното пускане.
 Строители скъсаха кабел и оставиха без ток част от кв.
Строители скъсаха кабел и оставиха без ток част от кв. " Лозенец "

Засегнати за над час бяха близо 1700 семейства

Заради активизирането на строителните и ремонтни действия през лятото в последните дни зачестиха случаите на скъсани кабели , което основава неудобства за семействата, бизнеса и институциите.

Близо 70 000 семейства и компании на обслужваната от ЧЕЗ Разпределение територия в Западна България бяха оставени без електрозахранване вследствие на скъсани кабели от строителни компании от началото на летния сезон до началото на септември. Изключванията са траяли сборно близо 100 часа.
 Строители скъсаха кабел и оставиха 5800 семейства без ток
Строители скъсаха кабел и оставиха 5800 семейства без ток

Аварията засегна Сапарева баня, курорта Паничище и четири села
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР