Близо 100 служители на Българската армия, представители на 11-ет ВСК,

...
Близо 100 служители на Българската армия, представители на 11-ет ВСК,
Коментари Харесай

Около 100 военни на старт в Сливен на Държавно първенство по лека атлетика

Близо 100 чиновници на Българската войска, представители на 11-ет ВСК, са декларирали присъединяване в Държавното персонално – отборно военно състезание по лека атлетика в Сливен. Надпреварата ще се организира в три дни, от на следващия ден, 31 май до 2 юни.

С квалификации стартира първия спортен ден, като в спринта на 100 метра ще се дефинират финалистите. След тях ще се излъчат и първите първенци – тези на скок дължина и подтикване на гюле за мъже и за дами.

В спортната стратегия са включени дисциплините - 100, 200, 400, 800 метра, 1500 в дамския и 3000 метра в мъжкия профил, подтикване гюле, скок дължина, както и щафетните съревнования на 4х100 и смесена щафета 4х400 метра.



В шампионата имат право на присъединяване състезатели и тимове по лека атлетика на Военните спортни клубове /ВСК/. Всеки тим се състои от 1 /един/ капитан /треньор/ и по пет състезатели мъже и пет състезателки дами.

Градът под Сините камъни е хазаин на конкуренцията за 15-та година. Първенството ще се организира по дисциплини на стадион „ Хаджи Димитър ”.

Основната цел на надпреварите е да се разпространява и развива леката атлетика като главен спорт, подпомагащ физическата и професионална подготовка на военнослужещите, гражданските лица, курсантите и студентите от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР