Близо 100 състезатели участваха на държавния шампионат по планинско колоездене

...
Близо 100 състезатели участваха на държавния шампионат по планинско колоездене
Коментари Харесай

Чепеларе излъчи националните шампиони по спускане

Близо 100 състезатели участваха на държавния шампионат по планинско колоездене в дисциплината втурване и в първото издание на " Мечи Чал DH " през уикенда в Чепеларе. Състезанието беше извънредно оспорвано, а участниците в конкуренцията съумяха да запазят интригата до последния миг.

Трасето за втурване над Чепеларе е с дължина от 3400 метра, което го прави едно от най-дългите в България. То включва голям брой стръмни скоростни прави, всевъзможни естествени и изкуствени трудности, като корени, камъни, огромни скокове и други.

Най-добро време съумя да реализира спечелилият в категорията на мъжете Росен Ковачев, който съумя да премине по трасето с време от 4:07.67 минути и междинна скорост от съвсем 50км/ч. След него се класира някогашният народен първенец Стивиан Гатев, а трети остана Йоан Нейчев.

В категория юноши 15-16 години за втора поредна година успеха завоюва младата вяра от тима на " Райдърс Юнайтед " Йордан Анчев с време 4:22.07 минути. При юношите сред 17 и 18 години, най-бърз беше съотборника му Иван Кобуров, който съумя да спусне трасето за 4:27.24 минути.

При мъжете над 30 години най-бърз беше Милан Димов следван единствено на 24 стотни от Филип Станев.

В категорията на дамите първа се класира Изабела Янкова с време от 5:13.10 минути и над 11 секунди преднина пред миналогодишната шампионка на България - Виктория Гончева.

Събитието се организира с поддръжката на Пампорово АД, Община Чепеларе, Red Bull България, DoppelHerz и хотел Перелик, а призьорите в обособените категории бяха наградени персонално от кмета на града Славка Чакърова.

Велосезонът в Пампорово Мечи чал продължава до 24 септември и за всички фенове на планинското колоездене ще работи Велопарк Пампорово и трасето над Чепеларе.

Следващото колоездачно събитие, на което ще бъдат домакини родопските ни курорти, е ендуро надпреварата Elevation 999 на 6-9 септември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР