Близо 100 са записаните за участие в Държавния шампионат по

...
Близо 100 са записаните за участие в Държавния шампионат по
Коментари Харесай

Елитът на планинското колоездене ще мери сили по трасето на Мечи чал

Близо 100 са записаните за присъединяване в Държавния шампионат по втурване досега, а предварителната онлайн регистрация продължава да тече. Събитието на Мечи чал ще се организира през уикенда в Чепеларе и ще събере някои от най-хубавите колоездачи в оспорвана борба за купата Национален първенец на България за 2018, оповестиха от " Пампорово " АД.
Родопският курорт разполага с едно от най-дългите и разнородни трасета за втурване в България, което за първи път ще одобри съревнование от подобен сан. Пистата над Чепеларе е с дължина от 3400 м и 700 м денивелация, като включва всевъзможни естествени и изкуствени трудности, като корени, камъни, стръмни сектори, огромни скокове и други.
Освен народен шампионат, надпреварата е част и от календара на Българските колоездачни серии за 2018, като ще носи точки за генералната класация.
Участниците в надпреварата ще бъдат разграничени в 6 обособени категории – юноши 15-16, юноши 17-18, мъже " Елит " 19+, мъже " Мастър " 30+, дами и хардтейл. В него, с изключение на лицензирани състезатели, могат да се включат всички искащи, които разполагат с нужните умения и храброст, като е належащо да се записват за присъединяване авансово.
Съботния ден на 21 юни е предназначен за тренировки и опознаване на трасето, а в неделя 22-ри ще се организира същинската част от събитието. От 10:00 до 12:00 ще продължат тренировките, в 12:30 стартира квалификацията, а финалите ще стартират тъкмо в 15:00.
Победителите ще бъдат наградени от кмета на град Чепеларе Славка Чакърова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР