Близо 100 работници от обявената в несъстоятелност корабостроителница в Русе

...
Близо 100 работници от обявената в несъстоятелност корабостроителница в Русе
Коментари Харесай

Три години работници чакат заплати от фалирала корабостроителница

Близо 100 служащи от оповестената в неплатежоспособност корабостроителница в Русе към този момент трета година не могат да получат дължимите си заплати. Хората са изчерпали всички благоприятни условия в опити да получат парите, които им се дължат от Фонда за гарантиране на вземанията на служащи и чиновници към Национален осигурителен институт. За случая описват от Нова тв.
Те още веднъж излязоха на алегоричен митинг пред постройката на банкрутиралото дружество. През 2017 корабостроителницата стопира работа, а две години по-късно е оповестена в неплатежоспособност от съда.
" От май 2017 година работодателят ни дължи 5 месечни заплати и едно обезщетение. Средно хората чакат към 6000 лева Обръщали сме се към работодателя, само че без резултат. Поискахме си парите и от фонда. Подадохме заявление предходната година. За страдание, още веднъж не получихме отговор ", описаха пострадалите.
" Причината да не можем да изплатим парите е, че нямаме достъп до документите в сдружението. Още с решението на съда пристъпихме към осъществяване на отговорностите ни. Изпратени са предложения до шефа на сдружението и до краткотрайния синдик. Нямаме контакт с някогашния шеф ”, съобщи началникът на контролно-ревизионната активност Румен Сабаков от РУСО - Русе.
" Не мога да кажа по кое време тъкмо хората ще получат парите си. Ако шефът на сдружението Митко Димитров ни съобщи нужната документи, ще мога да я придвижа към Национален осигурителен институт. Не мога да я изработя, тъй като за всяко едно изказване за платена или неплатена сума, нося наказателна отговорност ", сподели синдикът Росен Милошев.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР