Близо 100 години след като град в Южна Калифорния отнема

...
Близо 100 години след като град в Южна Калифорния отнема
Коментари Харесай

Цветнокожи си реституираха имот в Лос Анджелис

Близо 100 години откакто град в Южна Калифорния лишава плажната линия на чернокожа двойка, окръг Лос Анджелис гласоподава единомислещо във вторник да върне земята на фамилията , което длъжностните лица дефинираха като опит да се " поправят грешките от предишното ", писа в. " Ню Йорк таймс ".

На прочувствено съвещание Надзорният съвет на окръг Лос Анджелис гласоподава с 5:0 да трансферира собствеността върху земята на правнуците и праправнучките на Чарлз и Уила Брус, които купуват парцела, наименуван " Брус бийч ", през 1912 година в региона, който ще се трансформира в град Манхатън бийч , Калифорния.

Чарлз и Уила Брус употребяват земята, с цел да построят курорт, който други чернокожи фамилии да могат да посещават, без да се сблъскват с расистки тормоз. Но през 1924 година управляващите в Манхатън Бийч гласоподават за лишаване на земята посредством наложително притежание, като настояват, че тя е нужна за публичен парк.

" Добре документирано е, че този ход е бил расово стимулиран опит за прогонване на сполучливия негър бизнес и неговите настойници ", съобщи предходната седмица окръжният съвет на надзорниците в предложение да се приключи връщането на земята.

Брус се бориха да запазят парцела си посредством правосъдни каузи, само че не съумяха и изгубиха бизнеса си. Град Манхатън Бийч им заплаща 14 500 $ и задържа земята, до момента в който през 1948 година тя е трансферирана на щата, който през 1955 година я трансферира на окръг Лос Анджелис. В последна сметка окръгът построява публичен парк върху имота с повърхност от близо 7000 квадратни метра.

След гласуването във вторник прехвърлянето на парцела на фамилията ще бъде приключено след развой на ескроу, след което окръгът ще отдава парцела чартърен за 413 000 $ годишно , като в същото време ще поддържа там оборудване за образование на спасители. Семейството има опция да продаде земята по-късно на окръга за нейната приблизителна стойност от 20 млн. $.

39-годишният Антъни Брус, говорейки от името на фамилията си, дефинира решението на съда като " горчиво-сладъко ".

Адвокатът Джордж К. Фатери III, представляващ семейство Брус, съобщи в изказване във вторник, че връщането на земята е първият случай в американската история, в който държавното управление връща благосъстоятелност на чернокожо семейство.

Брус съобщи, че се надява в бъдеще да има нови случаи, сходни на този на фамилията му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР