Близо 100 човека, работещи във фабриката за кабели ТРУД -

...
Близо 100 човека, работещи във фабриката за кабели ТРУД -
Коментари Харесай

Работници в паника, шефът не спазил карантината

Близо 100 индивида, работещи във фабриката за кабели " ТРУД - КАБ " ЕООД в с. Труд, са в суматоха, че може да са инфектирани с ковид. Преди десетина дни притежателят Маурицио Форнили дошъл от Италия и освен, че не спазил 14 дни карантина, само че обикалял халетата, с цел да управлява работния развой. Той се върнал назад в Италия ден преди страната да затвори границите си, заяви уеб сайтът Марица.

Хората недоволстват също, че нямат нужните защитни средства и работят близо един до различен, а за двата казуса ще сезират министъра на опазването на здравето.

Кметът на с. Труд Красимир Минков сподели, че не знае за казуса, само че ще сезира Кризисния щаб към Община " Марица " и Регионалната здравна ревизия.

Управителят на сдружението Стоил Петков разяснява пред репортера ни, че когато Маурицио Форнили кацнал на летище София, нито му била измерена температурата, нито някой го предиздвикал да подпише декларация, че ще съблюдава карантира.

Шефът научи за карантината от мен и в случай че знаеше, че има такава, щеше да се върне още същия ден с противоположен полет до Италия. Здрав е, нищо му няма, макар че живее към Болоня, покрай огнището на вируса, сподели Петков.

Той описа, по какъв начин през вчерашния ден полиция и РЗИ пристигнали на инспекция във фабриката откакто служащ сигнализирил на тел. 112, че при тях няма безвредни условия на труд и трябвало да вървят на работа, вместо да са в карантина поради контакта с италианеца.

От здравната ревизия дали наставление хората да работят на по-голяма отдалеченост. Ще минем на две смени, а на една маса ще работят по двама индивида, а не както до момента по четирима, посочи шефът и увери, че в работните корпуси се ползват всички ограничения за стерилизация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР