Близо 100 000 работещи ще могат да получат подкрепа от

...
Близо 100 000 работещи ще могат да получат подкрепа от
Коментари Харесай

КНСБ: 100 хил. души ще получат обезщетение 60% от дохода си заради Covid-19

Близо 100 000 работещи ще могат да получат поддръжка от страната в размер на 60% от прихода си за опазване на работните места, сочат изчисленията на КНСБ.
Предвидено е средствата да се вземат от фонд „ Безработица “ в Националния застрахователен институт, в който има към 430 милиона лв..
Президентът на КНСБ Пламен Димитров обаче уточни, че нуждаещите се са доста повече:
"Ако предположим, че половината от фонд "Безработица " бъде изхарчен в тази посока, тъй като въпреки всичко се усилват разноските на действително безработните и самите действително безработни стават от ден на ден с всеки минал ден, това значи в действителност към 100 хиляди души и то от браншове, които са директно наранени от дейностите на изключителното състояние. И никога не изчерпват всички лица, които ще бъдат ударени. Никой не може да даде прогноза какъв брой са сега. Със сигурност са доста повече от 100 хиляди или ще бъдат по-скоро. Нека да не забравяме, че доста от страните членки на Европейски Съюз, с изключение на, че затвориха границите, започнаха да затварят и предприятията, и освен Италия, които са съществени наши сътрудници ", сподели Пламен Димитров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР