Близо 10% от швейцарците биха вложили пари в криптовалута през

...
Близо 10% от швейцарците биха вложили пари в криптовалута през
Коментари Харесай

Известен зимен курорт въведе биткоин

Близо 10% от швейцарците биха вложили пари в криптовалута през 2018 година, сочи изследване на компанията Compairs. На фона на тази нараснала заинтригуваност към виртуалната валута от ден на ден търговци стартират да я вкарват като разплащателно средство. Това се отнася и за пазара на недвижими парцели и в частност за зимния ваканционен курорт Сен Мориц, който се стреми да е в крайник със актуалните софтуерни трендове. Предприемачите от другите зимни курорти са по-предпазливи и декларират че ще изчакат стабилизирането на валутата и тогава ще пристъпят към нейното въвеждане.

Друга причина точно в Сен Мориц да бъде въведена криптовалутата е, че през януари там ще бъде извършена конференция, на която ще бъде разисквана тематиката за вероятностите и въпросът за вложения в криптовалута.

За Швейцария биткоин се явява иновация. Към момента с тази виртуална валута могат да се осъществят заплащания в 200 институции. Биткоин може да бъде купуван на автомати или обменян против швейцарски франкове на терминалите на Bitcoin Suisse.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР