Близо 10 милиона деца по света може никога да не

...
Близо 10 милиона деца по света може никога да не
Коментари Харесай

10 милиона деца по света може да не се върнат в училище след карантината

Близо 10 милиона деца по света може в никакъв случай да не се върнат в учебно заведение след карантината поради икономическите последствия от коронавирусната пандемия. Това съобщи английската неправителствена организация " Спасете децата " (Save the Children), съобщи Франс прес.

Още преди пандемията 258 милиона деца и юноши на планетата не бяха обхванати от просветителните системи. Около 1,6 милиарда възпитаници и студенти са били принудени да пресечен занятията си поради новия вирус, се споделя в отчет на сдружението.

" За пръв път в историята на човечеството се обърква просветителният развой нацяло потомство деца ", акцентира организацията.

Тя приканва държавните управления и донорите да откликнат на " незабавната обстановка в образованието по света ", наблягайки, че до края на годината 9,7 милиона деца може вечно да се разделят с учебното заведение.
В противоположен случай неравенството, съществуващо и в този момент " сред богати и небогати, сред момчета и девойки, ще експлодира ", предизвестява в официално съобщение госпожа Ингър Ашинг, общоприет шеф на " Спасете децата ".

Според организацията при положение на " междинен бюджетен сюжет " разноските за обучение в най-бедните страни може да намалеят до година и половина със 77 милиарда $. А при най-лошия сюжет, в случай че държавните управления пренасочат част от средствата за обучение към битката с пандемията, този спад може да доближи 192 милиарда $.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР