Близо 10 хил. жители от берлинския квартал Шьонеберг бяха евакуирани,

...
Близо 10 хил. жители от берлинския квартал Шьонеберг бяха евакуирани,
Коментари Харесай

В Берлин евакуираха хиляди заради бомба от Втората световна война

Близо 10 хиляди поданици от берлинския квартал " Шьонеберг " бяха евакуирани, откакто в региона беше открита 250-килограмова неизбухнала бомба от Втората международна война. Според данните на локалната полиция тя е била открита до станцията на метрото " Инсбрукер Платц " по време на строителна активност, съобщи БГНЕС.
По последни данни взривното вещество е било обезвредено сполучливо от сапьорите и жителите към този момент имат разрешение да се върнат по домовете си.
През Втората международна война в Германия падат повече от 2 млн. бомби от друг диаметър, като над 20% от тях по този начин и не се взривяват. Седем десетилетия по-късно управляващите не престават да откриват взривните муниции при полагането на нови пътища или при строителството на здания в разнообразни градове, гори, полета и даже в частни градини.
Досега най-мащабната евакуация на мирни поданици в следвоенна Германия е тази във Франкфурт, която се състоя преди месец. Тогава в центъра на града бе открита английска бомба, тежаща повече от 1,8 тона, която наложи незабавното екакуиране на над 60 000 поданици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР