Близо 10% е делът на полетите, които се извършват от

Близо 10% е делът на полетите, които се извършват от ...

Целта не е да летите, а да може да се върнете у дома.


Близо 10% е делът на полетите, които се извършват от и до летище „София” през последните дни. Броят им е намален максимално. Читател (бел. ред. български гражданин) на ФАКТИ сигнализира, че една от нискотарифните авиокомпании не връща парите му за полет до Ница. Причината е, че въпросният полет ще бъде реализиран. Той обаче не може да се възползва от пътуването поради наложеното извънредно положение. В подобна ситуация на ден попадат по няколкостотин души.

ФАКТИ се свърза с Wizz Air за коментар по казуса. В действителност въпросните полети имат за цел да върнат в родината хората, които в момента се намират зад граница (бел. ред. съответно българи в България и французи във Франция).

„В момента Wizz Air продължава да оперира съкратен брой полети, за да улесни връщането у дома на клиентите. За да може авиокомпанията да продължи да изпълнява тези необходими основни полети за пътници, които трябва да се завърнат безопасно в родните си страни, тя няма да има възможност да предложи пълно възстановяване на заплатените суми за билети на пътници, чиито полети не са отменени. Когато пътниците не са сигурни, че искат да пътуват, те трябва да закупят услугата WIZZ flex, за да могат да променят резервациите си. Wizz Air искрено благодари на своите клиенти за разбирането и търпението през тези предизвикателни и безпрецедентни времена за всички”, уточняват от авиопревозвача.

Източник: fakti.bg