Близо 10 000 българи пият хлорен диоксид, препарат подобен на

...
Близо 10 000 българи пият хлорен диоксид, препарат подобен на
Коментари Харесай

10 000 българи се тровят ``превантивно`` с белина срещу COVID |

Близо 10 000 българи пият хлорен диоксид, препарат сходен на белината, с цел да се предпазят от Коронавирус, се твърди в разследване на bTV.

Хлорният диоксид на процедура е дезинфектант като белината. 100 мл от препарата се продава на цена от 47 лв..

Разредена по формула съгласно болестта, белината се пие от вярващите в нея профилактично, с и без признаци. Маже се върху кожата, впръсква се даже в интимните елементи на тялото.

" Пиенето на тези разтвори може да докара до доста тежки и даже съдбовни последствия ", разяснява шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов по bTV.

Вярата в лечебните свойства на белината се популяризира на срещи, където участниците приобщават от ден на ден вярващи. В затворени общности и фейсбук групи отричащите традиционната медицина се лекуват сами.

От изявленията в профила на един от най-активните админи на една от фейсбук групите, излиза наяве, че индивидът, до който потребителите се допитват по какъв начин се лекуват разнообразни болести, Росен Бакалов,  работи като шпакловчик.

„ Ние имаме силата и задачата да споделяме тази светлина на всички останали, тъй като времето е пристигнало. Няма време да се крием. Бъдещето е тук. Нашата задача е да светим. Бъдете факли за света към вас, " сподели пред bTV Росен Бакалов.

„ Подобни артикули, които не са лекарствени, не би трябвало да се одобряват от хора. Хлорният диоксид се употребява като дезинфектант, разказано е, че не би трябвало да се приема ", безапелационен е шефът на Изпълнителната организация по медикаментите. 

Той сподели още, че с Министерство на здравеопазването ще бъдат избрани ограничения, с които оптимално дейно да се ограничи продажбата на тези разтвори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР