Близо 1 млрд. лв. ще получат земеделските производители от края

...
Близо 1 млрд. лв. ще получат земеделските производители от края
Коментари Харесай

Земеделците ще получат близо 1 млрд. лв. субсидии до юни

Близо 1 милиарда лева ще получат земеделските производители от края на януари до юни, според индикативния график в, който ориентира фермерите по кое време и какви заплащания да чакат.

Първите заплащания за 2021 година ще са в края на този месец. Тогава ще бъдат преведени вторите траншове по схемата за преходната национална помощ за говеда и по схемата за овце майки и кози майки.

През февруари ще стартират заплащанията по размер 10 „ Агроекология и климат “ с направленията с животни, а останалите посоки по размер 10 „ Агроекология и климат “ ще бъдат през април.

По обвързаната поддръжка в сектор „ Плодове и зеленчуци ” плащанията ще започват при започване на март, като преводите по 7-те схеми ще станат поетапно доникъде на месеца. Преди това - до края на януари стопаните би трябвало да са потвърдили с документи създадената и осъществена продукция.

Тютюнопроизводителите ще си получат дотациите в средата на месец март, а в края март ще се преведат и средствата по Схемата за преразпределително заплащане, която има бюджет над 108 млн. лева

През април е планувано да има пари по схемите за зелени директни заплащания, за протеинови култури и за специфичното заплащане за памук.

По мярка " Биологично земеделие "  плащанията ще са в интервала 15 април – 20 май, при изискване, че към 28 февруари е изцяло обновена базата данни на производителите, преработвателите и търговците на аграрни артикули и храни, създадени по биологичен метод.

Преводите по размер 12 „ Натура – 2000 и Рамковата инструкция за водите ” ще са през май, а последни - през юни, ще си получат дефинитивно парите младите и дребните аграрни стопани.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР