Близо 1 млрд. евро са турските инвестиции в България, а

...
Близо 1 млрд. евро са турските инвестиции в България, а
Коментари Харесай

Близо €1 млрд. са турските инвестиции в България

Близо 1 милиарда евро са турските вложения в България , а единствено за първото полугодие на 2019 година турски компании са вложили 23 млн.евро у нас.

Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов при откриването на Форум " България - капиталова среда ", на който участваха над 150 представители на турски компании .

Събитието е част от визитата на представители на Световния турски бизнес съвет (DTİK) в страната ни и предприемачи от секторите машиностроене, превоз и логистика, електроника, електротехника, автомобилостроене, туризъм и други

Караниколов уточни преимуществата на България като дестинация за вложения и разясни, че в последните години се отбелязва постоянен стопански растеж , както и че страната ни е водач в района по финансова непоклатимост, макроикономическо развиване и положение на кредитния рейтинг.

" България е измежду страните с най-ниски данъчни ставки в Европа и се отличава с най-ниските оперативни разноски в Европейски Съюз ", означи той и добави, че интензивно се работи по развиването на индустриалните зони в цялата страна и вложение в образованието.

Министърът сподели още, че се регистрира растеж на износа и на Брутния вътрешен артикул , а стоките които се изнасят от страната са с висока добавена стойност, което усъвършенства конкурентоспособността на стопанската система.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР