Близо 1 милион паунда са били изплатени на напуснали министри

...
Близо 1 милион паунда са били изплатени на напуснали министри
Коментари Харесай

Отстранени министри от торите прибраха 1 милион паунда в изплащания в хаоса с Борис Джонсън и Лиз Тръс

Близо 1 милион паунда са били изплатени на напуснали министри по време на безредните администрации на Борис Джонсън и Лиз Тръс, разкрива разбор.

Цифрите, заровени в сметките на Министерството на здравеопазването и обществените грижи, демонстрират, че сър Саджид Джавид е приел £16 876 като отплата, откакто е оказал помощ за напускането на господин Джонсън от номер 10, като подаде оставка като министър на опазването на здравето през юли 2022 година Сър Саджид беше 20-ият министър в кабинета, получил ризница погашение по време на разтърсванията през 2022 година, като окончателната сметка за погашение на компенсации за министри до £933 086, съгласно лейбъристите.

Някои от тези, които са приели пари в брой според разпоредбите за „ загуба на служба “, се причислиха още веднъж Правителството месеци по-късно. Миналото лято беше разкрито, че £2,9 милиона от парите на данъкоплатците са били изразходвани за изплащания на специфични съветници през 2022/23 година, като общата цена, в това число техните шефове, достигн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР