Близо 1 милион лева са поискали реститутите от Община Пловдив

...
Близо 1 милион лева са поискали реститутите от Община Пловдив
Коментари Харесай

Поискаха 1 млн. лв. за оградения терен на пл. Централен в Пловдив

Близо 1 милион лв. са поискали реститутите от Община Пловдив за терена до Централна поща, който беше заварден с ограда. Новината заяви кметът Иван Тотев, като посочи, че писмото на притежателите на парцела е входирано в градската администрация през днешния ден.

Тотев разясни, че вземането на дефинитивно решение по проблема следва, защото съгласно юристите на администрацията теренът е общински.

През предходната седмица с мрежа с надписи „ Частна благосъстоятелност “ бяха оградени към 300 кв.м сред Централна поща и разкопките на Форума в Пловдив.

На мястото преди време имаше павилиони, които след дългогодишна правосъдна сага бяха отстранени, откакто градската администрация под управлението на Тотев апелира решението за реституиране на парцела, напомня радио „ Дарик “.

Собствениците настояват, че разполагат с документи, че парцелът към момента е частен.

Освобождаването на терена от павилионите беше подхванато от градската администрация с претекста, че по този начин ще може да се стартират процедурите по реконструкцията на пл. „ Централен “, които с изключение на обновяването на централното пространство, включват и ремонт на подлеза на „ Гладстон “, както и свързване на археологическите разкопки в близост.

Според зам.-кмета по общинска благосъстоятелност Димитър Кацарски, доизясняването на проблема със собствеността на терена няма да попречи дейностите да започват.

Казусът стана още по-завързан, откакто единствено преди дни мистериозната овчарка Анка, която апелира към този момент две огромни публични поръчки на Община Пловдив, внесе тъжба и против 12-милионната процедура за реконструкцията на площад „ Централен “. Така всички дейности по поръчката се преустановяват до влизане в действие на определението на Комисия за защита на конкуренцията.

Анка, която пасе овце, е от ромски генезис. Фирмата й "Ремс строй " към този момент апелира 20-милионната поръчка на Община Пловдив за поправки в централната градска част, както и процедурата за построяването на нова изложба на ул. „ Гладстон “ за 3.5 милиона лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР