Близо 1 милион евро могат да влязат във Вършец попроекти.

...
Близо 1 милион евро могат да влязат във Вършец попроекти.
Коментари Харесай

Община Вършец кандидатства за 1 милион евро по проекти

Близо 1 милион евро могат да влязат във Вършец попроекти. Общината кандидатства с три оферти по стратегия за Развитие на селските региони 2014-2020 година. Местният парламент даде единодушие община Вършец да кандидатства с план за реконструкцията на детска градина “Слънце” и спортните площадки навън за баскетбол и волейбол, заяви кметът Иван Лазаров. По двата плана оптималната стойност за кандидатстване е 550 000 евро, като от тях 50 са за спортна инфраструктура.
"За възстановяване на инфраструктурата на две спортни площадки- по волейбол и по баскетбол, които се намират в парковата зона, които са много компрометирани. Другият план, с който желаеме да аплайваме, е обвързван с детската градина- реновиране и главно замяна на съоръжение, мебели, кухни ", сподели Иван Лазаров.
“Обновяване на градския парк във Вършец” е третото предложение на общинската администрация. 400 000 евро е прогнозната стойност на плана.
“Паркът пострада доста съществено от бурята през 2013-та година. Миналата година още веднъж бяха нанесени вреди на дърветата и обновяването му е належащо”, сподели още кметът на Вършец Иван Лазаров и добави:
"Той е вторият по величина след Борисовата градина. Има доста сериозна и незабавна потребност от реновиране, възстановяване на парковото пространство, залесяване, създаване на пътеки, алеи, пространства за отдих, осветяване, напояване в частта на Слънчевата градина. "
Общината е подала плановете пред държавен фонд “Земеделие” и отговор ще има през есента.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР