Близо 1,7 милиона са туристическите регистрации през този зимен сезон,

...
Близо 1,7 милиона са туристическите регистрации през този зимен сезон,
Коментари Харесай

Илин Димитров очаква до 7% ръст на туристите през летния сезон

Близо 1,7 милиона са туристическите регистрации през този зимен сезон, сподели служебният министър на туризма Илин Димитров. Така тази година са надминати регистрациите по отношение на предходната година с 24 %.

Рекламата беше съсредоточена в страните към България, както във Англия и Израел, уточни Димитров.

С девет % е растежът на родните туристи, които са предпочели да останат у нас.

Ръстът при чужденците по отношение на 2019 година е шест на 100. Най-накрая успяхме да осъзнаем, че целогодишните курорти и тези, в които има минерална вода, носят доста огромна добавена стойност, уточни Илин Димитров.

Министерството обмисля самодейност с 28 професионални гимназии в страната под формата на съревнование, като задачата е да бъдат арестувани фрагментите в туризма. В момента образоваме повече готвачи, в сравнение с IT експерти, и някак ги губим по веригата, добави министърът на туризма.

Нашата задача, с изключение на да промотираме България, е да увеличим качеството. В туризма не доближават сред 35-40 хиляди души, като се " внасят " над 20 хиляди, регистрира Илин Димитров, съгласно който би трябвало да ребрандираме туризма и да променим имиджа му. Това би довело до още пари в бюджета.

Очакваме към 4,8 милиона туристи това лято. Tова е растеж сред 5 и 7 % е по отношение на 2019 година. Само обостряне на спора в Украйна може да има отрицателен резултат, съобщи министърът.

Той уточни, че България изпраща аташе по туризма в Полша, а задачата е това да стане и в още страни, измежду които и Румъния. Тези хора се трансформират в стълбове на нашия туризъм, разяснява Димитров.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР