Близо 1,5 милиона лева дължи Многопрофилната болница Христо Ботев –

...
Близо 1,5 милиона лева дължи Многопрофилната болница Христо Ботев –
Коментари Харесай

Близо 1,5 милиона лева дължи болницата във Враца на частна клиника

Близо 1,5 милиона лв. дължи Многопрофилната болница „ Христо Ботев " – Враца на частната клиника по инвазивна кардиология, оповестиха от профилираната клиника. Според управлението на „ Медика Кор " по този начин те са най-големият заемодател на изправената пред банкрут регионална болница. Преди седмица от прокуратурата показаха точно „ Медика Кор " като отрицателен образец за „ болница в болничното заведение ", която източва пари от здравната каса.

Враца

Инвазивната кардиология във Враца, която е отделение на русенската клиника „ Медика кор ", е единственото профилирано звено с такава активност в областите Враца, Видин и Монтана. На отправеното обвиняване, че не е прегледан нито един пациент, от кардиологията показаха статистика, че за 7 години отсам са минали над 11 000 пациенти.

Доц.д-р Кирил Панайотив, изпълнителен шеф: Те са прегледани, направена е инвазивна диагностика и по-късно на 5174 - намеса, т.е. отпушване на съда чрез слагане на стенд или с балон.
Според управлението на инвазивната кардиология, договорът с болничното заведение е подписан с взаимна полза – активността не се дублира, а всички осъществени от болничното заведение услуги като стерилизацонна и реанимация, се заплащат от частната клиника. Проблемът е, че договорът със здравната каса е с болничното заведение, а инвазивната кардиология е подизпълнител. По думите на изпълнителния шеф това изяснява до каква степен са правилни изводите, че частната болница източва финансите на държавната.

Доц.д-р Кирил Панайотив, изпълнителен шеф: Кризата стартира 2016 година, когато за първи път цели месеци останаха неизплатени. Платили сме на хората, които работят, платили сме консумативите, пациентите са били излекувани, показани са на здравната каса, тя е платила на МБАЛ „ Христо Ботев ", а МБАЛ не ни заплати на нас тези пари.
От „ Медика кор " разясниха, че в случай че финансовите връзките сред двете здравни заведения не се възстановяват, както е по контракта, затварянето на инвазивната кардиология във Враца е въпрос на няколко месеца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР