Близо 1/3 от работещите възрастни са преживели или са ставали

...
Близо 1/3 от работещите възрастни са преживели или са ставали
Коментари Харесай

Всеки трети в Европа се сблъсква с расизъм на работното място

Близо 1/3 от работещите възрастни са претърпели или са ставали очевидци на расизъм на работното място, разкриват нови проучвания, за които оповестява The Independent.
Уебсайтът за претовареност и наемане на работа „ Гласдоор “ неотдавна разгласява свое изследване, в което изследва степента, в която дискриминирането се демонстрира в работна среда.
Проучването с присъединяване на над 5 000 възрастни от Съединени американски щати, Англия, Франция и Германия е концентрирано върху казуса с дискриминирането на работното място.
Според резултатите от изследването, 31% от заетите възрастни в Обединеното кралство са изпитвали или са били очевидци на расизъм на работното място, 1/4 са изпитвали или ставали очевидци на дискриминация във връзка с полова ориентировка или еднаквост, а повече от 1/3 са изпитвали или ставали очевидци на полова дискриминация, съобщи БГНЕС.
Като цяло повече от половината възрастни в Обединеното кралство, наети на работа, са декларирали, че са претърпели или ставали очевидци на случаи на расистка , възрастова, полова или ЛГБТ дискриминация на работното място.
Проучването също акцентира обособените способи, по които мъжете и дамите изпитват разнообразни форми на дискриминация на работното място.
Повече от 1/3 от мъжете са декларирали, че са изпитвали или са били очевидци на расизъм на работното място, спрямо ¼ при дамите.
Междувременно 31% от чиновниците мъже са декларирали, че са изпитвали или ставали очевидци на ЛГБТ дискриминация на работното място, спрямо 19 на 100 при дамите.
„ Това проучване показва малко притеснителна картина на опита, който имат чиновниците във връзка с дискриминирането по време на работа “, споделя Джон Ламфайър, вицепрезидент за Европа, Близкия изток и Африка в „ Гласдоор “.
„ Създаването на фирмена просвета, която да прави оценка и почита хората поради разнообразната им подготовка и опит, би трябвало да бъде главен приоритет за всички работодатели. “
Проучването включва данни от 108 компании във Англия. Резултатите от отчета съставляват работна мощ във Англия, включваща повече от 1,3 милиона души.
Вижте до какъв брой има расизъм в българското общество в ТАЗИ СТАТИЯ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР