Близо 1,3 кг златни бижута на стойност над 90 000

...
Близо 1,3 кг златни бижута на стойност над 90 000
Коментари Харесай

Митничари на Капитан Андреево отвориха дамска чанта и онемяха

Близо 1,3 кг златни бижута на стойност над 90 000 лв. откриха при взаимна инспекция на лек автомобил митнически чиновници на ГКПП-Капитан Андреево и гранични служители на реда, оповестиха от Агенцията "Митници ". Златните произведения са открити в кола с швейцарска регистрация, влизаща в страната от Турция.

В автомобила пътували съпрузи с двамата си синове, швейцарски жители, и техен непосредствен - турски жител. Превозното средство е селектирано за щателна инспекция, при която митническите чиновници откриват дамска текстилна чанта, цялостна с лекарства в разнообразни опаковки.

В част от опаковките вместо медикаменти са открити, увити в салфетки, златните произведения. Всичките те са от 22-каратово злато и са на стойност 96 720 лв.. При инспекцията е открито, че чантата е благосъстоятелност на брачната половинка. Бижутата са конфискувани и подлежат на лишаване в интерес на страната, допълниха от митницата.

От началото на годината митническите чиновници на Капитан Андреево са задържали близо 12 кг златни и 3 кг сребърни украшения, на обща стойност над 700 000 лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР