Близо 1.3 кг златни бижута на стойност над 90 000

...
Близо 1.3 кг златни бижута на стойност над 90 000
Коментари Харесай

Иззеха близо 1.3 кг златни накити, укрити в лекарствени опаковки на Капитан Андреево

Близо 1.3 кг златни бижута на стойност над 90 000 лв. откриха  при взаимна инспекция на лек автомобил митническите чиновници от Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “, Териториална дирекция Южна морска и гранични служители на реда от Групово дело „ Гранична полиция “.

На 02 август, на трасе „ Входящи коли и рейсове “ на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " идва лек автомобил с швейцарска регистрация, влизащ в страната от Турция. В автомобила пътували съпрузи с двамата си синове, швейцарски жители и техен непосредствен, турски жител.

Превозното средство е селектирано за щателна инспекция, при която митническите чиновници откриват дамска текстилна чанта, цялостна с лекарства в разнообразни опаковки . В част от опаковките вместо медикаменти са открити, увити в салфетки, произведения от жълт метал - пръстени, медальони, гривни, синджири, обици, монети и колан.  Според  експертизата на вещото лице откритите украшения с общо тегло 1273.74 грама са от 22 каратово злато и са на стойност 96 720 лв..

В хода на инспекцията е открито, че чантата е благосъстоятелност на брачната половинка. Бижутата са конфискувани и подлежат на лишаване в интерес на страната . По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

Към наказателна отговорност за закононарушение по чл.242, ал.1, писмен знак Д от НК  е привлечена 50 годишна, швейцарска гражданка. От началото на годината досега, митническите чиновници на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " са задържали близо 12 кг златни и 3 кг сребърни украшения, на обща стойност над 700 000 лв..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР