Близо 1,2 милиона лева ще вложи Община Велико Търново през

...
Близо 1,2 милиона лева ще вложи Община Велико Търново през
Коментари Харесай

Община Велико Търново остигурила 1,2 млн.лева за спорт

Близо 1,2 милиона лв. ще вложи Община Велико Търново през годината за поддръжка на спортните бази, за субсидиране на спортните клубове и действия. Сумата бе гласувана в границите на признатия Бюджет 2018. И по общия размер на обезпечените общински средства, и по разпределението им за другите спортни действия Старата столица се подрежда до най-големите градове у нас. Така да вземем за пример, за спорт във Варна плануваната сума за тази година е 1,3 милиона лв..

485 000 лв. са заложени за клубовете и техните действия. 150 000 лв. от тях ще постъпят непосредствено в сметките на спортните организации – това е тласък за достиженията им през предходната година. Разпределението ще бъде осъществено по разпоредбите на новата разпоредба, призната преди година от Великотърновски общински съвет. Други 150 000 лв. са заделени за футболен клуб „ Етър В. Търново “, който през сегашния сезон се завърна в най-високото равнище на професионалния футбол.

Спортните клубове още веднъж получават като спомагателен бонус безвъзмездни начални, периодически и пред-състезателни прегледи. За задачата на Спортния диспансер ще бъдат преведени 60 000 лв.. 40 000 лв. са отредени за ученическия спорт, а за церемонията „ Спортист на годината “, както и за хора със специфични потребности още веднъж са планувани по 5000 лева Заложени са средства и за премията за млад футболист „ Трифон Иванов “. 2000 лв. е дотацията за развиване на женския футбол във Велико Търново.

Финансовият тласък за всеобщ спорт е в размер на 33 000 лв., за поддръжка семейства на шампионати от държавен и интернационален сан е отделена същата сума.

Общо 7000 лв. ще получат двадесетте юношески центрове в обитаемоте места от общината за закупуване на спортни принадлежности. Отделно е заложена прехрана за шест стадиона отвън Велико Търново. Дебелец получава 14 800 лв., Килифарево – 9 500 лева, Ресен – 14 000 лева, Самоводене – 6000 лева, Шемшево и Леденик, надлежно 4000 и 2000 лв..

Близо 420 000 лв. е бюджетът на Общинско дружество „ Спортни парцели и прояви “, което стопанисва и поддържа спортната база на територията на града – Спортен комплекс „ Ивайло “ със 17 зали, Хандбална зала „ Сава Величков “, тенис-кортове и така нататък 165 518 лв. е издръжката на плувния басейн до СУ „ Емилиян Станев “, 74 538 лв. са планувани за други действия, свързани със спорта и спортната инфраструктура.

Великотърновският общински съвет даде утвърди предлагането за кандидатстване за ремонт на покрива на Хандбална зала „ Сава Величков “, както и за санирането на постройката. Проектът е на стойност от близо 225 000 лв., като финансиране ще се търси по план „ Красива България “. При одобрение на кандидатурата Община Велико Търново ще обезпечи 112 341 лв. от бюджета за лично присъединяване, защото разпоредбите на стратегия „ Красива България “ плануват покриване на 50% от разноските по плана.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР